Hypotheken

Hypotheken

 

Voorafgaand aan het zoeken en kopen van een huis dient u na te gaan wat uw financiële mogelijkheden zijn en hoe u voor de betaling zorg gaat dragen. Alles met eigen geld, hetgeen wel voorkomt, of gaat u gebruik maken van een hypotheek. Hoeveel kunt u financieren en vergeet u vooral de “kosten koper” niet. U kunt op internet terecht voor meerdere rekenmodellen en zelf uw financiële mogelijkheden onderzoeken.

Een hypotheek is het recht om een vordering bij voorrang te verhalen op de opbrengst van een registergoed dat aan een ander toebehoort.
Bij het verstrekken van een lening voor de aanschaf van een woning zal een bank in alle gevallen het recht van hypotheek willen vestigen op de woning. Met dit recht van hypotheek mag de bank, indien een cliënt achterstallig is in de betaling van rente en aflossing, overgaan tot de verkoop van de woning. We spreken ook wel van executie of gedwongen verkoop van de woning. De bank heeft voor de verkoop geen toestemming nodig van de rechter. Tevens heeft de bank voorrang op andere schuldeisers in geval van faillissement.

Menig geldgever streeft ernaar u ook na 30 jaar niet los te laten. Dat heet klantenbinding. Toch is het verstandig om af te lossen. Je vermogen neemt toe door een schuld te voldoen en je rentelasten verminderen is een vorm van onbelast sparen……..