Keizersgracht 444-F
Verkocht € 719.000 K.K.

Print deze pagina Stuur deze pagina door

In 1758 vestigde Thomas Hope, hoofd van het machtige en gelijknamige handelshuis, zich in dit prachtige woonhuis en kantoorpand Keizersgracht 444-446. De zandstenen gevel, daterend van 1720, werd veranderd en biedt nog altijd een rijke aanblik dankzij het vele beeldhouwwerk, de gebogen frontons boven de ramen met portretmedaillons, de sierlijke omlijsting van middentravee en de pronte kuif. Dit betreft zeker een, voor Nederlandse begrippen, uniek appartement van ca. 125 m2 verdeeld over het souterrain en de bel-etage. De hoge living, hoogte 4,30 m, op de bel-etage aan de grachtzijde geeft een fantastisch uitzicht over het water van de Keizersgracht en door de hoge ramen komt er uitzonderlijk veel zonlicht binnen. Bovendien heeft deze ruimte een entresol welke meerdere gebruiksmogelijkheden biedt die indien gewenst ook nog vergoot kan worden voor meer woonoppervlakte. In de oorspronkelijke schoorsteenmantel is nog een openhaard aansluiting aanwezig. De keuken is eenvoudig te noemen en de badkamer daarentegen beschikt zowel over een bidet en toilet alsmede een heerlijk ligbad. De bijzonder ruime slaapkamer bestond voorheen uit twee slaapkamers, hetgeen weer eenvoudig kan worden teruggebracht. 

De oude stenen fundering op houten palen is volledig vervangen door een monoliet betonnen vloer op betonnen palen. Hierdoor is verzakken voor de komende eeuwen uitgesloten.

Parkeren kan in de nabijgelegen garages te weten die aan het Molenpad, het Raamplein, de Reguliers Dwarsstraat of de Keizersgracht. Of in de gehele omgeving indien men beschikt over een parkeervergunning.

De erfpacht is afgekocht tot 2044.

De bijdrage aan de goed functionerende Vereniging van Eigenaren bedraagt ca. € 135,- per maand.

 

Keizersgracht 444-F
Keizersgracht 444-F
Keizersgracht 444-F
Keizersgracht 444-F
Keizersgracht 444-F
Keizersgracht 444-F
Keizersgracht 444-F
Keizersgracht 444-F
Keizersgracht 444-F